Zoeken
  • Danny van der Sluijs

Welke camera heb je eigenlijk?

Bijgewerkt: 1 okt 2019

Een veel voorkomende vraag! Als fotograaf zijnde probeer ik mijzelf echter graag zo ver mogelijk van de techniek af te houden. Uiteraard houd ik mijzelf dagelijks op de hoogte van de nieuwe vorderingen in de industrie, plan ik investeringen zo in dat ik de beste kwaliteit en service kan leveren, maar de camera zelf legt geen herinneringen vast.


Toch hoor ik regelmatig de vraag over het gebruikte materiaal.


Dus zonder verder oponthoud;

een korte introductie tot het arsenaal waarmee ik op pad ga:Sony A7III

Als camera body was ik altijd een Canon gebruiker, een groot deel van mijn kennis heb ik te danken aan de trainingen van Canon en leek het niet meer dan logisch om daarin merkentrouw te zijn. De afgelopen jaren heeft Sony echter een dusdanige technische ontwikkeling doorgemaakt dat als professional je er niet meer omheen kan. Sonycamera’s zijn door de snelheid, scherpstelling en bestandkwaliteit een soort Zwitsers zakmes geworden. Voor evenementen in mindere lichtomstandigheden tot snelheid met sportfotografie.


Een camera kan natuurlijk niet zonder lens, dus de Tamron 28-75 F2.8 mag dan niet ontbreken. Hoewel Tamron vaak het imago heeft als goedkoper alternatief voor de consument, is deze lens een heel stuk lichter dan dezelfde van Sony zelf, en kwaliteit verschil is geen sprake van. Ikzelf en menig collega fotograaf zweren bij deze lens.

Zo ook de 85mm 1.8 van Sony, een lens perfect gemaakt voor portretfotografie. Met een zachte look is deze lens super scherp precies wanneer het nodig is en ideaal geschikt om in donkere lichtomstandigheden te werken.


Uiteraard betekend fotografie letterlijk het vastleggen van licht, en dat is lastig als je geen licht hebt! Daarom heb ik voor onderweg de Rotolight Neo2. Een lamp die zowel lichtgewicht als krachtig is en prachtig zacht licht geeft om het resultaat geheel naar wens te vormen.


Voor in de (mobiele) studio bezit ik een aantal achtergronden en een studiolampen set, die product of mens mooi egaal kunnen belichten. In mijn tas zitten tevens een aantal speedlight flitsers voor evenementen en een goede dosis accessoires om aan alle wensen te kunnen voldoen.


Voor bijzondere evenementen zoals een bruiloft of grotere evenementen kunnen er altijd meerdere camera’s en lenzen worden ingecalculeerd om de nodige beelden vast te leggen, denk hierbij bijvoorbeeld aan groothoek lenzen, of verre telezoom lenzen voor concerten of congressen. Gezien de grote variatie in het aantal objectieven dat bestaat, en de verschillende lichtomstandigheden wordt het extra nodige materiaal per project bekeken.

94 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven